Maak van uw reistijd
efficiënte werktijd
 
info@taxicentrumhengelo.nl
+31 (0)6 - 412 307 68

Nieuws

Nieuws  Archief    
1
Stilstand dreigt voor nieuwe touringcars
zaterdag 9 maart 2019


Omdat Kiwa de werkplaatskaarten voor de slimme tachograaf niet op tijd kan leveren, dreigt stilstand voor nieuwe touringcars en vrachtwagens. Brancheorganisaties KNV, TLN, evofenedex, RAI Vereniging en BOVAG roepen de overheid daarom op tot actie.

Lees verder >>
Uber betaalt ruim 2,3 miljoen voor overtreden taxiwet
zaterdag 9 maart 2019


Uber heeft de taxiwet overschreden door mensen zonder vergunning als taxichauffeur te laten rijden.Taxibedrijf Uber heeft een schikking van ruim 2,3 miljoen euro getroffen met het Nederlandse Openbaar Ministerie wegens het overtreden van de taxiwet. Het bedrag bestaat uit ruim twee miljoen euro aan boetes en een inname van 309.000 euro die op onrechtmatige wijze is verdiend.

Volgens het OM heeft Uber met de dienst UberPop, waarmee privépersonen hun eigen auto als taxi konden inzetten, de taxiwet overschreden. De chauffeurs hadden geen taxivergunning, terwijl dit wel wettelijk verplicht is. Hiermee is onder meer de veiligheid van Uber-klanten in het geding gekomen. UberPop was tussen juli 2014 en november 2015 beschikbaar in Nederland.


Lees verder >>
Amsterdam en Uber starten taskforce verkeersveiligheid
woensdag 27 februari 2019


De gemeente Amsterdam en Uber hebben een taskforce opgericht die de verkeersveiligheid in de stad moet helpen verbeteren. Voor de Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) is geen rol weggelegd in het overleg.

Lees verder >>
taxi-oorlog in Vlaamse steden?
woensdag 27 februari 2019


De veranderingen van de taxiregels waar het Vlaams parlement deze week over stemt, zullen in Gent en andere Vlaamse steden tot een taxi-oorlog leiden. Dat stelt Filip Watteeuw, die in Gent als bestuurder over mobiliteit gaat.

Lees verder >>
Mag je een gesprek met werknemer of werkgever stiekem opnemen?
vrijdag 22 februari 2019


Het opnemen van gesprekken tussen werknemers en werkgevers met een smartphone is tegenwoordig heel eenvoudig. Het gebeurt ook steeds vaker. Maar is het toegestaan? En hoe gaan rechters hiermee om? Patrick Mommers, jurist bij Koninklijk Nederlands Vervoer, licht dit onderwerp toe.

Lees verder >>

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 - 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi's bestellen door heel Nederland.

Taxi Centrum Hengelo