Skip links

112 Nieuws: Rolstoel hangt half uit taxibusje | Aanrijding Goor eist tweede leven

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.15 | Brandweer rukt uit voor pannetje op het vuur

De brandweer van Kampen is zondagmiddag uitgerukt voor een brandmelding in verzorgingstehuis De Amandelboom. Bij aankomst was er een hoop rook te zien, maar van brand was geen sprake. Eén van de bewoners bleek een pannetje op het vuur te hebben laten staan. Eén bewoner is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
De brandweer bij het verzorgingstehuis
 
De brandweer bij het verzorgingstehuis© AS Media

16.30 | Rolstoel hangt half uit taxibus

Een opmerkelijk ongeluk in Borne, zondagmiddag. Daar hing ineens een rolstoel half uit een rolstoeltaxi. De taxi stond stil toen de rolstoel met daarin een hulpbehoevende halverwege bleef steken. De brandweer moest eraan te pas komen om de rolstoel weer ‘vlot te trekken’.
De brandweer heeft de rolstoel uit de bus getild
 
De brandweer heeft de rolstoel uit de bus getild© News United/ Jordi Hijnen
Aanvankelijk bestond de indruk dat de rolstoel tijdens de rit zou zijn losgeschoten en daarna door de achterdeuren schoot en half uit de taxi hing. “Dat kan natuurlijk niet”, zegt de eigenaar van de rolstoeltaxi die de juiste toedracht uit de doeken doet. De taxi stond dus stil en de vrouw reed eruit toen de rolstoel bleef steken. Iedereen geschrokken natuurlijk, maar gelukkig raakte niemand gewond bij het voorval. “Ook vandaag een dag na de gebeurtenis maakt mevrouw het goed”, meldt de taxi-eigenaar.

16.00 | Clubgebouw Klootschietvereniging Losser vernield

Het clubgebouw van de klootschietvereniging in Losser, ’t Kolkershoes, is vernield. Op beelden is te zien dat een deel van de het gebouw in brand heeft gestaan en dat een overkapping is vernield. De overkapping werd niet alleen door de klootschieters gebruikt, maar diende ook als hangplek voor de plaatselijke jeugd.
Afgesproken was dat de jeugd onder de overkapping mocht verblijven, mits ze geen rommel zouden achterlaten. Eerder probeerden onbekenden ook al in te breken in het clubgebouw en werd een deel van het dak gestolen. Recent heeft de vereniging een beveiligingssysteem laten aanleggen, compleet met camera’s. De brandstichting zou dan ook op beeld zijn vastgelegd.
This website uses cookies to improve your web experience.
×