Skip links

ILT rondt praktijktoets CDT af

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de praktijktoets Centrale Database Taxivervoer (CDT) afgerond. Dat meldt de overheidsinstelling op de eigen website. Via de toets kijkt ILT of het alternatief voor de boordcomputer taxi (BCT) in de praktijk ook naar wens functioneert.

 

In samenwerking met kandidaat-ICT Dienstverleners (5), geselecteerde taxiondernemingen (23) en -chauffeurs (81) is de praktijktoets doorlopen. “Door het hele systeem op deze manier in de praktijk te testen, wordt duidelijk in welke mate de verschillende onderdelen werken zoals bedoeld is”, zegt ILT daarover.

De praktijktoets heeft in totaal drie maanden geduurd en is eind december afgerond. In die periode zijn er bijna 1500 diensten geregistreerd met binnen die diensten ruim 9600 activiteiten, zoals ritten en pauzes. De conclusies en ontwikkelpunten zijn op 18 januari met de betrokken partijen besproken. Volgende maand publiceert ILT het evaluatierapport. De resultaten daarvan worden meegenomen in de doorontwikkeling van de CDT.

Privacybescherming

Naast de evaluatie van de praktijktoets is er ook stilgestaan bij de aangepaste planning van de inwerkingtreding naar 1 januari 2025. De introductie van het nieuwe systeem vergt aanpassingen in een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB), namelijk het Besluit Personenvervoer 2000 (BP2000). “Daarnaast is een nieuwe ministeriële regeling voor de CDT nodig”, aldus ILT. “Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) is bezig met het opstellen hiervan. In de nieuwe systematiek is er sprake van voortdurende aanlevering van taxivervoergegevens bij een centrale database van de ILT. De privacybescherming is daarom een bijzonder aandachtspunt.”

Lees ook: Taxi Hengelo  

This website uses cookies to improve your web experience.
×